Preporuke roditeljima

RADIONICA ZA RODITELJE

RADIONICA ZA RODITELJE: KAKO POMOĆI DECI DA PRIHVATE GRANICE

RADIONICA ZA RODITELJE

RADIONICA ZA RODITELJE: KAKO POMOĆI DECI DA PRIHVATE GRANICE

Zbog velikog interesovanja organizujemo još jednu radionicu za roditelje Kako pomoći deci da prihvate granice Ukoliko ste roditelj tinejdžera i...

Zbog velikog interesovanja organizujemo još jednu radionicu za roditelje: Kako pomoći deci da prihvate granice.

Ukoliko ste roditelj tinejdžera i neretko vam se čini da ne prepoznajete sopstveno dete, pozivamo Vas na radionicu koja se bavi metodama i tehnikama za lakše prevazilaženje ovog turbulentnog perioda.

Druga po redu, radionica za roditelje će se održati 29.10.2016. od 10 do 14 časova, u prostorijama OŠ “Tvrđava”, Štrosmajerova 8.
Vođa radionice, Dragana Belegišanin Zakić, sa dvadesetpetogodišnjim iskustvom u radu sa roditeljima i decom ovog uzrasta, ponudiće raznolika rešenja koja pomažu deci, ali i roditeljima da prihvate ograničenja.

PRIJAVILJIVANJE JE OBAVEZNO, A MOŽETE TO UČINITI SLANJEM PORUKE NA belegisaninzakic.dragana@gmail.com ILI POZIVOM NA BROJ TELEFONA 0658623414.

Kotizacija iznosi 3500 RSD.

UTISCI UČESNIKA U PRVOJ RADIONICI
Moram priznati da sam bila prijatno iznenađena količinom upotrebljivih saveta i konkretnih rešenja za situacije koje, iako su meni za sad još strane, postoje kao nesto izvesno i moguće. Inače sam vrlo skeptična i na odstojanju kad su u pitanju psiholoske radionice, jer sam se do sad susretala uglavnom sa tipA ili tipB, to jest generalizacije u raznim oblicima i otišla sam na radionicu iz čiste radoznalosti. A vi ste u jednoj od uvodnih rečenica spomenuli da je svako dete posebno sto je i moj osnovni stav tako da sam spustila gard u uživala do kraja.


Sumirala sam utiske od subote i shvatila da sam iz “Tvrđave” izašla sretna, rasterećena spremna da ponovo budem “TVRĐAVA” svojoj deci. Priznajem da sam u tome malo posustala u poslednje vreme pod teretom mora drugih obaveza. Shvatila sam da zapravo problemi koje ja smatram problemima sa svojom decom i nisu neki problemi. Da su to samo dijamanti koji bi samo još malo trebalo da se dobruse i dorade da bi postali brilijanti. Zapravo, uvek se bolje osećaš kada znaš da ima još roditelja koji imaju slične problemčiće i o tome su spremni da govore.

UKOLIKO VAM PROLAZI VAM KROZ GLAVU:

NE PREPOZNAJEMO SVOJE DETE!
SOPSTVENA DECA SU NAM POSTALA STRANCI!
ZBUNJENI SMO, NEMOĆNI I PREMORENI!
KO VASPITAVA NAŠU DECU-OKRUŽENJE, INTERNET, TV ILI MI ?
MOJE SREĆNO I BEZBRIŽNO DETE SE PRETVARA U NESREĆNOG ODRASLOG?
KAKO DA ZNAM DA LI GREŠIM?
KAKO DA NEGUJEM ODNOS IZMEDJU SVOJE DECE I SEBE?
KAKO DA GA KONTROLIŠEM, A DA GA NE “SMARAM”?
KAKO DA POMOGNEM SVOME DETETU DA IMA VIŠE SAMOPOŠTOVANJA I SAMOPUZDANJA?
ŠTA DA RADIM KADA NE ZNAM ŠTA DA RADIM?
KAKO UOPŠTE DA POMOGNEM SVOM DETETU?
KAKO POMOĆI SEBI I DECI DA BUDEMO KONSTRUKTIVNI I DA RAZVIJEMO POZITIVNE TEHNIKE RAZMIŠLJANJA?
KAKO BITI USPEŠAN RODITELJ?
KAKO DA PONOVO PREPOZNAM SVOJE DETE?

PRAVO JE VREME DA RAZMOTRITE NOVE NAČINE KOMUNIKACIJE SA SOPSTVENOM DECOM.

VESTI I DEŠAVANJA