Letopis

02.04. - MEĐUNARODNI DAN DEČIJE KNJIGE

Međunarodni dan dečije knjige obeležava se na dan rođenja Hansa Kristijana Andersena. Tim povodom je Biblioteka Matice srpske priredila izložbu odabranih učeničkih radova na temu “Ilustracija moje omiljene knjige”. U prilogu možete videti odabrane radove među kojima se nalaze i radovi naših učenica V razreda, N.C., L.P. i T.K.

08.04. – “MISLIŠA 2021”

Matematičko takmičenje “Misliša 2021” okupilo je 23.669 učenika iz 334 osnovne škole. Ovaj tzv.”Matematički praznik” pred učenike stavlja problemske situacije u kojima je pored osnovnog matematičkog znanja neophodno logičko zaključivanje, ali i više o od toga. Da su naši učenici uspešni u ovome pokazuju i rezultati:

Učenik prvog razreda F.S. osvojio je drugu nagradu, a učenica drugog razreda U.R. treću nagradu. Njeni vršnjaci iz drugog razreda Z.K., M.M. i T.P. ostvarili su pohvalu, kao i učenica trećeg razreda A.R. i učenik četvrtog razreda Đ.B. Pohvalama se pridružio i učenik petog razreda T.B.

 

TAKMIČENJA

Učenici naše škole se putem časova i vannastavnih aktivnosti prirpemaju za školske izazove, ali i za one izazove koji ih očekuju nakon škole. Pripreme za takmičenja, trud i zalaganje pratili su i podržavali kako nastavnici mentori tako i njihovi vršnjaci. Zašto smo danas posebno ponosni na naše učenike i drugare iz razreda možete videti u nastavku gde ćemo vam predstaviti naše zajednike uspehe.

Matematika – S.I. (VII razred) – III mesto na okružnom nivou

„Nije bilo teško.“

Đ. B. (IV razred) – II mesto na okružnom nivou

„Na takmičenju je bilo srednje teško. Bilo mi je lepo, iako u početku neke zadatke nisam znao da uradim, ali sam ih kasnije shvatio.“

Hemija– A. I. (VII razred) – I mesto na okružnom nivou i plasman na republički nivo takmičenja

„Bilo je zahtevno, ali sam zadovoljan kako sam uradio.“

Istorija – D. R. (VIII razred) – II mesto na opštinskom nivou i plasman na okružni nivo takmičenja

„Nije bilo teško, iako je bilo skoro 50 učenika koji su se takmičili. Sada se spremam za okružno takmičenje koje će bti 15.maja.“

Nemački jezik – N. V. (VIII razred) –III mesto na okružnom nivou i plasman na republički nivo takmičenja

„Nije bilo jako teško, iako su neki zadaci na prvi pogled delovali tako.“

Sportska takmičenja

Džudo – U. R. (II razred) – I mesto na Školskom prvenstvu Vojvodine u grupi 2011/12. godište

„Na takmičenju mi je bilo veoma lepo.”

N. K. (III razred) – V mesto na Školskom prvenstvu Vojvodine u grupi 2011/12. godište

„Na takmičenju mi je bilo lepo, ali sam se razočarao kada sam izgubio.“

M. D. (V razred) – V mesto na Školskom prvenstvu Vojvodine u grupi 2009/10. godište

„Na turniru je bilo jako iscrpljujuće. Sledeći put se nadam da će biti bolje.“

Takmičenje u skejtu – S. C. (IV razred) – III mesto u kategoriji 2009-2012. godište na takmičenju koje je organizovalo Sportsko udruženja ATB

„Takmičenje je bilo veoma napeto, ali i zabavno. Bilo je lepih nagrada i glasne muzike. Tu je bila i moja drugarica koja me je gledala i navijala za mene.“

K. M. (VI razred) – IV mesto u kategoriji 2005-2016. godište na takmičenju koje je organizovalo Sportsko udruženja ATB

„Bila sam se osećala dobro, ali i malo iznervivano što nisam osvojila treće mesto.“

Pored takmičenja na kojima su učestvovali učenici sa nastavnicima kao mentorima, možemo se pohvaliti i takmičenjima u kojima su naše učenice učestvovale sa svojim plesnim klubovima. “Dance Now” je festival igre za decu i omladine koji je 24.04.organizovanu Novom Sadu.

“Heart Dance Team” i naša učenica D.Đ. (II razred) osvojili su tri prva mesta.

„Bilo je strava, uživala sam.“

“City Dance Studio” i naša učenica Z.B. (III razred) – osvojili su dva I mesta

„Bilo mi je lepo i ponovila bih, ali imam tremu.“

Učenice K.R., G.B. (VI razred) i A.Đ. (VIII razred) i “Heart Dance Team” osvojile su dva prva mesta, dok su njihovi utisci sledeći:

„Jako smo se lepo provele i družile. Osećale smo se uzbuđeno dok smo plesale. Volimo osećaj kada sam na sceni.“

Ovim putem želimo da se zahvalimo i da čestitamo svim učenicima i mentorima koji su uzeli učešće na takmičenjima i ostvarili odlične

“Lego zmajevi”

Lego klub “Skockani” iz Novog Sada je zajedno sa svojim predstavnikom, a našim nastavnikom fizičkog vaspitanja Predragom doneo malo magije.

Kako svi volimo da se igramo sa Lego kockama, videvši zmajeve različitih veličina, boja i sa mnoštvom detalja nismo mogli, a da se ne zapitamo – koliko je vremena potrebno da od kockica dobijemo pravog zmaja? Računske operacije nam nisu strane, kao ni crtani i igrice na osnovu kojih su i nastali pojedini zmajevi, ali nismo znali kako neki od njih lete. Od tzv. “Prvorođenog”zmaja je sve krenulo, preko izgleda i posebnih veština, pa sve do magije uz pomoć koje pojedini zmajevi lete. Verujemo da su nam “Skockani” mnogo toga približili, ali da su ostale neke neotkrivene tajne. Odgovor na njih nalazi se u nama samima, odnosno u našoj mašti!

VESTI I DEŠAVANJA