Letopis

05.05.- projekcija filma “Bertov dnevnik”

Projekat „European film for next generation“ kreiran je sa ciljem uspostavljanja snažne mreže bioskopa, u cilju promocije evropskog filma kroz edukativne aktivnosti, kao i stvaranja svesti o raznovrsnosti i kvalitetu evropske kinematografije. 

Jedan od fokusa projekta je organizovanje specijalnih projekcija evropskih dečijih igranih filmova. Učenici naše škole imali su prilike da u Kulturnom centru Novog Sada pogledaju film pod nazivom “Bertov dnevnik”. Ovaj film dolazi iz Švedske i opisuje jedan buran period odrstanja, odnosno prelaska u više razrede i prvo zaljubljivanje. Bert je dečak koji svoje doživljaje i emocije zapisuje u dnevnik, iako ne uspeva da se odupre pritisku većine i tako upada u nevolje, na kraju spoznaje ko su mu pravi prijatelji i za šta se vredi boriti. Ovo je priča o odrastanju, poštovanju privatnosti, zaljubljivanju, razvijanju prijateljstva i poverenja, ali i o određenim moralnim načelima. 

Nakon filma, učenici su imali prilike da dodatno tumače dešavanja iz filma uz pomoć profesorke Akademije umetnosti Marijane Prpe Fink. Profesorka je učenicima približila značaj filma za njihovo odrastanje, ali im i pružila priliku da saznaju šta je sve neophodno kako bi jedan film došao do šire publike. 

23.05.-Druženje sa budućim prvacima

Svake godine u maju, učenici prvog razreda zajedno sa učiteljicom i nastavnicima pripremaju aktivnosti za buduće prvake kako bi olakšali tranziciju kako deci, tako i njihovim roditeljima. Ovom prilikom su se predškolci oprobali u oslikavanju prozora, izvođenju eksperimenata, ali i muzičkim izazovima. Pored jezičkih zadataka, učenici su pokazali svoje sportske veštine na poligonu koji je bio izazovan čak i za starije učenike. Verujemo da je predškolcima ova poseta mnogo značila i da će od septembra sa radošću krenuti u nove pohode. U savladavanju novih izazova imaće pomoć od strane sadašnjih prvaka, ali i starijih učenika. Jedva čekamo da se zajedno igramo i učimo 🙂

VESTI I DEŠAVANJA

Priključi se našem timu!

POŠ “Tvrđava” poziva sve entuzijastične i predane pojedince da se pridruže našem timu kao nastavnik/nastavnica...