Humanitarna akcija

Povodom dana žena koji se obeležava 08.03. kolektiv škole u saradnji sa učenicima i njihovim porodicama ukazao je mali znak pažnje korisnicama Sigurne ženske kuće iz Novog Sada. Sigurna ženska kuća predstavlja deo Centra za socijalni rad grada Novog Sada, odnosno delatnost socijalne zaštite. 

Funkcija Sigurne ženske kuće je da ženama i deci ugroženim nasiljem obezbedi: fizičku sigurnost, egzistencijalnu sigurnost, psihosocijalnu podršku, pravnu pomoć i tako omogući prekidanje kruga porodičnog nasilja i pruži uslove da žena, ojačana, izgradi sopstvenu strategiju organizovanja života bez nasilja.

Svake godine, kroz prikupljanje humanitarne pomoći trudimo se da približimo učenicima lepotu poklanjanja, uslove porodičnih odnosa koje treba da promovišemo, kao i da ih osvestimo koliko naše malo nekome puno znači.

“Međunarodni sajam knjiga”

Posetili smo međunarodni sajam knjiga i obrazovanja pod nazivom “Putokazi” u Novom Sadu. Pored knjiga, udžbenika i poznatih izdavača upoznali smo se i sa potencijalnim srednjim školama.

Za one nešto mlađe učenike, mama naše učenice trećeg razreda, pripremila je prezentaciju kako nastaje knjiga i približila deci šta je sve potrebno kako bi se jedna knjiga našla na polici u knjižarama. Nismo vešti u štampanju knjiga, ali jesmo u pisanju pesama, kratkih priča i u odgonetanju zagonetki.

Iz tog razloga vam toplo preporučujemo da zavirite u @svetzagonetki  i uživate u slikama dok mozgate!

Na vukovom tragu

Na poziv mame drugara, učenici trećeg razreda posetili su Gradsku biblioteku odnosno Digitalni omladinski centar (DOC) koji predstavlja novu integralnu jedinicu biblioteke tj. jedan od strateških projekata grada Novog Sada. Kao projekat visokog kvaliteta i mogućnosti u razvoju i primeni novih tehnologija i digitalizovanog materijala, Grad je u potpunosti podržao njegovu kompletnu realizaciju i na taj način približio knjige i lepotu čitanja deci. Pored knjiga, učenici su se upoznali sa zanimanjem bibliotekara i svim mogućnostima koje pruža biblioteka. 

Nakon posete biblioteci, uputili smo se u Pozorište mladih gde smo odgledali predstavu “Na vukovom tragu” koja je rađena prema romanu Džeka Londona “Zov divljine”. Ovu predstavu preporučujemo i drugim učenicima, ali i njihovim roditeljima jer je lepota u oku posmatrača, a tema više nego aktuelna.