Letopis

Danas se više obradujemo razgledinici nego SMS-u ili mejlu. Da slanje razglednica ne ode u zaborav, učenici 3. razreda su napravili i poslali razglednice svojim najmilijima.

Dečija nedelja

U okviru Dečije nedelje, prve nedelje oktobra, pod motom “Moje je pravo da živim srećno i zdravo” učenici nižih razreda su pokazali svoje talente, izradili plakate na temu svojih prava i obaveza, prošetali svoje šešire na modnoj reviji i maskirali su se na temu jeseni.

Svetski dan hrane

Povodom Svetskog dana hrane, 16. oktobra, posetili smo Raspustilište. Tamo smo imali priliku da vidimo izložbu zdrave hrane, probamo različito voće i povrće, zdrave sokove i poslastice, kao i da naučimo nešto novo o važnosti pravilne ishrane. Zasadili smo pasulj, peršun i grašak i videli smo na koje sve načine hrana može da se aranžira i dekoriše.

 
Dan škole

Kao što već znate, mi Dan škole, 18. oktobar, proslavljamo na malo drugačiji način.

Šta se krije u jednoj kapi vode?

Za praživotinje čitav svet. Ponavljajući građu amebe, bičara i trepljara šestaci su napravili postere kojima smo ukrasili biološki kabinet.

Sajam knjiga 2018

Događaj koji nikada ne propuštamo, Sajam knjiga 2018

Bee-Bot-robotMatematika i biologija 🤔

Mnogo pažnje pridajemo korelaciji među predmetima jer smatramo da je to jako važno pri povezivanju gradiva sa svakodnevnim životom. Tako smo proverili kako nam matematika može pomoći u učenju biologije. Petaci i šestaci su utvrdili znanja iz biologije pomoću skupova. Koje osobine su zajedničke za sva živa bića, a po čemu se razlikuju, koji pribor se koristi u laboratoriji, a koji prilikom istraživanja prirode, primenom skupovnih operacija je postalo svima jasno.

- Jednodnevni istorijsko-kulturni izlet u Sombor, 20.10. -

Prvo smo posetili muzej grada Sombora gde smo obišli arheološku, istorijsku, numizmatičku i etnološku zbirku. To je bila sjajna prilika da vidimo pravu sobu Laze Kostića i čuveni pisaći sto na kome je napisao pesmu “Santa Maria della Salute”. Najjači utisak na nas je ostavilo 40m2 🖼 ulja na platnu u pozlaćenom ramu. Da, to je “Bitka kod Sente” najveća slika na Balkanu, naslikana u jednom komadu, koja je izložena u zgradi Županije. Nakon posete galeriji “Milan Konjović” provozali smo se 🚢brodićem po Velikom Bačkom kanalu i ručali na pravom salašu. 🤗

Novosadska jesen

U poseti ekološkoj manifestaciji 15. “Novosadska jesen” , 24. oktobra naši učenici su bili učesnici zanimljive radionice ,,Pticoljub“. Imali su priliku da saznaju zašto vrabac ima mali kljun, a roda duge noge, kako to zvuči kos, a kako zvuči sova. Kreirali su svoju pticu iz mašte i vratili se u školu obogaćeni znanjem o pticama naših krajeva.

"Nastavnik na jedan čas"

“Nastavnik na jedan čas” je projekat tokom kog svaki učenik osmisli po jedan čas i na njemu prikaže svoja interesovanja, sklonosti i otkrića. Prvi se predstavio Teodor čije su interesovanje okupirali insekti i gmizavci. Mnogo smo naučili od Teodora, otklonili predrasude, a najviše od svega uživali 🙂

VESTI I DEŠAVANJA

Priključi se našem timu!

POŠ “Tvrđava” poziva sve entuzijastične i predane pojedince da se pridruže našem timu kao nastavnik/nastavnica...