Letopis

10.05. - OKRUŽNO TAKMIČENJE IZ ATLETIKE

Učenici četvrtog razreda M.D. i U.Đ. su se oprobali u igri “Crossminton” koja je nastala oko 2000.godine. Izvorna ideja ove igre potiče od badmintona u prirodi, odnosno na različitim podlogama sa manjim reketima.

 

Ove nedelje učenici naše škole imali su prilike da se takmiče u različitim disciplinama.

 

Učenici četvrtog razreda M.D. i U.Đ. su se oprobali u igri “Crossminton” koja je nastala oko 2000.godine. Izvorna ideja ove igre potiče od badmintona u prirodi, odnosno na različitim podlogama sa manjim reketima.

U trci na 60m učestvovao je učenik J.Z. u kategoriji V-VI razred. U kategoriji VII-VIII razred učestvovali su učenik sedmog razred D.Đ. u trčanju na 100m, učenik osmog razreda J.B u trčanju na 300m., D.R. iz osmog razreda u trčanju na 800m.

Učenik šestog razreda N.S. učestvovao je u disciplini skok u vis, dok je učenik B.S. učestvovao u discipli skok u dalj.

Učenik petog razreda N.Z. osvojio je prvo mesto u bacanju kugle.

”Bilo je zabavno, idem dedinim stopama koji je bio uspešan u istoj disciplini.”

Učenici šestog razreda N.N., B.S. su zajedno sa učenicima sedmog razreda D.Đ., R.H. i našim maturantima J.B., D.R. i M.L. učestvovali u košarkaškoj utakmici gde su pokazali kako izgleda timski rad, šta znači borba za svaki poen i zbog čega se nikad ne odustaje.

Na republičko takmičenje iz orijentiringa plasirali su se učenici osmog razreda M.L., J.B. i D.R.

 

13.05. “MA-ŠTA GRADI”

Studentkinja četvrte godine arhitekture Petrović Marija je sa učenicima petog i šestog razreda kreirala kreativnu radionicu interpretacije novosadske arhitekture pod nazivom “Ma-šta gradi”. Učenici su koristeći suliete istorijskih objekata, date građevinske elemente i svoju maštu napravili nove arhitektonske oblike. Na ovaj način saznali smo koliko je potrebno voditi računa o svim detaljima jedne građevine, počevši od njene namene, preko izgleda, sve do potrebnih materijala i zadovoljavanja ekoloških propisa.

 

13.05./14.05. – “MUZEJI ZA 10”

Povodom održavanja manifestacije „Muzeji za 10“, muzejske institucije u Srbiji i Novom Sadu zajedničkim nastupom, obeležavaju više značajnih datuma – Međunarodni dan muzeja, Nacionalnu nedelju muzeja i Evropsku noć muzeja.

 

Učenici drugog razreda su sa nastavnicom likovne kulture posetili Muzej grada na Petrovaradinskoj trvđavi i videli postavku “Građanski život u Novom Sadu od 18. do 20. veka”, “Šta čini grad”, “Vojna oprema i oružje iz Prvog svetskog rata”.

Učenici trećeg i četvrtog razreda su posetili Prirodnjački muzej i videli postavku koja prikazuje bogatstvo biološke i geološke raznovrsnosti naše zemlje. Pored lobanje sa kljovama runastog mamuta, učenici su se zainteresovali za različite vrste biljaka i minerala.

Učenici petog i šestog razreda posetili su izložbu pod nazivom “Upoznajte fantastični svet Ilijanuma” na kojoj su izloženi radovi Ilije Bašičević Bosilja.

 

15.05. – TAKMIČENJE IZ ISTORIJE

Učenik osmog razreda D.R. učestvovao je na okružnom takmičenju iz istorije. Ovim učešćem učenik je ostvario 6.rezultat u Južno-bačkom i Sremskom okrugu.

“Bilo je teško, ali sam zadovoljan kako sam uradio.”

Nastavnica istorije-mentor Sanela Puljiz iznela je svoje zadovoljstvo ostvarenim uspehom rekavši :” Učenik je dao sve od sebe, ovo je zaista ogroman uspeh za njega i našu školu koju je prikazao u najboljem svetlu.”.

 

30.05. – REZULTATI REPUBLIČKIH TAKMIČENJA

Kolektiv škole sa ponosom predstavlja ostvarene rezultate sa takmičenja za koje su se naši učenici vredno spremali.

 

Učenik sedmog razreda A.I. zauzeo je 29. mesto na republičkom takmičenju iz hemije.

Učenica osmog razreda N.V. se na republičkom takmičenju iz nemačkog jezika plasirala u prvih 15 učenika.

Nastavnica hemija Gordana Milošević i nastavnica nemačkog jezika Milica Mimić iznele su posebne pohvale za učenike i njihov uloženi trud. Ovim plasmanima su učenici proverili svoje znanje i sposobnost snalaženja u novim situacijama.

VESTI I DEŠAVANJA