Letopis

SEPTEMBAR

SEPTEMBAR

Razmena knjiga

2. i 3. septembra organizovali smo razmenu knjiga isped naše škole. Sada police naše biblioteke krase neke nove knjige.

SOUNDCHECK ORCHESTRA

Sa aktivnostima je počela i muzička sekcija pop-rock orkestra.

Za i protiv tehnologija

U korak sa modernim dobom čas srpskog jezika šestacima je protekao u debati na temu “Za i protiv tehnologije”. Zrelim argumentima i zdravim replikama učenici suprotstavljenih strana došli su do zajedničkog zaključka da je zavisnost od kompjutera bolest modernog doba. Kao moguće rešenje naveli su više druženja i bavljenja sportom.

Biobašta

U saradnji sa “Baštenskom inicijativom” nastavljen je projekat biobašta. Povrće i voće, jednogodišnje i višegodišnje biljke, cveće koje privlači oprašivače i začini koji odbijaju štetne insekte, zasadili smo imitirajući obrasce koje pronalazimo u ekosistemima. Napravili smo staništa za vodene organizme, gmizavce i ptice želeći da privučemo što veći broj raznovrsnih bića koja će nam pomagati da baštu održavamo zdravom i otpornom. I, da – naša bašta je i mesto u kom se dobro i sočno jede. Proverite!

Sva lica jednog pisca

Trećaci su crtali portrete omiljenih pesnika i razgovarali su o njihovom životu. Neka lica su tužna a neka ozbiljna, ali iza svih se krije vedar duh i sjajna reč!

Facebook moreplovci

Da čas utvrđivanja može biti zabavan i kreativan pokazali su učenici VII razreda. Evo kako bi izgledali Facebook profili poznatih moreplovaca i istraživača da žive u moderno vreme. 😎

Cvetna pijaca

Naši učenici nižih razreda su 20.9. obišli “Cvetnu pijacu”, koja se održala na platou ispred SPC”Vojvodina”. Tom prilikom učenici su “pazarili” nekoliko sadnica za školsko dvorište, kao i neke koje će još više ukrasiti njihove učionice. Pored same kupovine učenicima je bilo zanimljivo da sa prodavcima podele iskustva o uzgajanju cveća, kao i da se podrobno raspitaju kako da se o novostečenim sadnicama najbolje brinu.

VESTI I DEŠAVANJA