Letopis

Prostiranje zvuka

Trećaci iz izbornog predmeta “Ruka u testu” obrađuju nastavnu temu zvuk. Pored saznanja da se zvuk kroz vazduh prostire kao talas, učenici su otkrili da se zvuk još bolje prostire kroz čvrste stvari, pa su tako od plastičnih čaša i kanapa napravili telefone i isprobali kako se to zvuk prostire kroz kanap.

Okružno takmičenje

Naši učenici su 4. aprila učestvovali na okružnom takmičenju iz atletike. Učenik šestog razreda osvojio je 3. mesto na 600 m.

Carstvo gljiva

U carstvo gljiva upustili su se prvaci na sekciji “Istraživači prirode”. Da je kvasac ustvari gljiva nisu znali ali da služi za “podizanje” testa svakako jesu. Kako uz pomoć kvasca naduvati balon i kako kvasci ali i buđi izgledaju pod mikroskopom samo su neke od aktivnosti kojima su se prvaci bavili u poslednje vreme.

Bioskop

Odlučili smo da u slobodno vreme pogledamo animirani crtani film “Korgi kraljevski pas dobrog srca”. Sjajno smo se proveli. Naučili smo lekciju o dobroti.

Čas programiranja

Petaci programiraju u Scratchu.

Takmičenje iz istorije

Mini takmičenje u tri runde imali su sedmaci na času utvrđivanja lekcija iz Prvog srpskog ustanka. Prva runda je bila ukrštenica, druga runda anagrami, a treća slike sa ličnostima. Svaka grupa je nosila naziv po jednoj bici iz ustanka. Pobedila je ekipa Ivankovac.

Matematička sekcija

Naši malci igrajući društvene igre i rešavajući logičke zadatke shvataju da matematika nije bauk i da može da bude zabavna. Kroz igru mislimo i spremamo se za takmičenje. Tako je kod nas na matematičkoj sekciji.

Pozdrav iz Japana

Naš drugar iz razreda posetio je Japan a deo atmosfere nam je doneo u učionicu. Svi smo se zasladili japanskim slatkišima.

Virtelna matematika

Na času virtuelne matematike, trećaci su kroz igranje igre “Zip Zap Math” uvežbali množenje i dobro se zabavili.

VESTI I DEŠAVANJA