Letopis

Putovanje kroz vreme

U okviru nastavne teme “Nekad i sad” trećaci su pravili lentu vremena na kojoj su predstavili jedan vek i prošlost svojih porodica. Da bi sve bolje smestili u vreme, posetili su i Muzej Vojvodine i tamo otputovali u daleku prošlost našeg zavičaja.

 

Množenje kroz igru

Učenici drugog razreda iz kutije vade zadatak sa množenjem napisan na maloj kutiji i od ponuđenih proizvoda, na tabli, treba da pronađu tačan i da kutiju stave na njega. Korak dalje je da učenici izvuku kutiju na kojoj je napisan samo broj i da sami smisle drugi činilac, vodeći pri tome računa da se proizvod nalazi na tabli.

 

 

Primena NTC metoda

Primenom NTC metoda učiteljica prvog razreda organizovala je kombinovane časove iz srpskog jezika, matematike i sveta oko nas. Časovi su podrazumevali naizmenično motoričke i misaone aktivnosti. Učenici su bili jako motivisani za rad, povezivali su gradivo iz različitih predmeta kroz igru i izuzetno brzo i lako napredovali.

 

Pikado geografija

Lako je baciti strelicu ako znaš sve o mestu koje pogodiš 🙂 Da je za igranje pikada neophodno predznanje pokazali su učenici šestog razreda. Njihov prvi zadatak je bio da se upoznaju sa prirodnim i društvenim karakteristikama Južne Evrope. Zatim su naizmenično gađali pikado strelicama kartu J. Evrope, ispisivali geografske pojmove i davali informacije o mestu koje su pogodili. U opuštenoj atmosferi i kroz igru, učenici su odlično usvojili novo gradivo, lepo se zabavili…i čekaju priliku za novu partiju pikada.

 

VESTI I DEŠAVANJA

Priključi se našem timu!

POŠ “Tvrđava” poziva sve entuzijastične i predane pojedince da se pridruže našem timu kao nastavnik/nastavnica...