Preporuke roditeljima

DETE ZAVOLI MATEMATIKU

KAKO DA DETE ZAVOLI MATEMATIKU

DETE ZAVOLI MATEMATIKU

KAKO DA DETE ZAVOLI MATEMATIKU

Kako je danas život nezamisliv bez digitalnih tehnologija lako je zaključiti da je primena matematike sve češća u svakodnevnom životu...

Kako je danas život nezamisliv bez digitalnih tehnologija, lako je zaključiti da je primena matematike sve češća u svakodnevnom životu. Iako se čini da pametni telefoni i aparati sve, pa i one komplikovane, računske operacije mogu obaviti umesto nas, treba znati postaviti pitanje da bi nam mašina dala potreban odgovor. Tu se uključuje logika, osnova matematike.

Matematika nije učenje formula napamet, nego rešavanje stvarnih problema. Korišćenjem primera i problema iz svakodnevnog života i povezivanjem sa određenim računskim operacijama razvija se strast prema rešavanju problema, razvoju memorije i koncentracije.

“Neopisiva je sreća kada dođeš do rešenja nekog matematičkog problema koji ti tri dana ne izlazi iz glave”, Zoran, softver arhitekta

UH TA MATEMATIKA?!

Da matematika ne mora biti bauk dokazali su polaznici matematičkog kluba “Klikeri” osnovanog u decembru 2015. godine, koji ima za cilj da matematiku predstavi na zanimljiv način, razvijajući kod dece ljubav prema ovom predmetu. Danas je poznato da intelektualna stimulacija u osnovnoškolskom uzrastu pozitivno utiče na dalja postignuća u životu.

Ukoliko želite da Vaše dete pohađa matematički klub “Klikeri”, možete nam se obratiti na broj telefona 069 79 70 80 ili nas posetiti lično u Štrosmajerovoj 8.

KLUB SE OKUPLJA SVAKE SUBOTE OD 10 DO 11 ČASOVA I RAZVIJA LOGIČKO ZAKLJUČIVANJE I MIŠLJENJE KROZ IGRU I MATEMATIKU. 

VESTI I DEŠAVANJA