Letopis

Diskusija u Palati Srbije

Naše učenice, Mia i Teodora su 1.3. učestvovale u diskusiji o dečjim pravima i vršnjačkom nasilju u Palati Srbije.

Lavirint znanja

3.3. smo posetili “Lavirint znanja” u Gimnazija Jovan Jovanovic Zmaj. Srednjoškolci su podučavali osnovnoškolce, a usvajanje znanja je bilo zanimljivije nego inače.

 

NTC - četvrtaci

Od mape uma do recitacije… Deca lakše pamte slike i onaj sadržaj čiji su i sami kreatori. Zato smo primenili NTC metod učenja pesme preko mape uma pa su četvrtaci su sa lakoćom savladali Antićevu “Junačku pesmu”.

 

Lampice osmaka

Primenjivo znanje je naš prioritet. Kako sam napraviti novogodišnje lampice? 🤔 Prekidač, provodnik, baterija, traka sa led lampicama, makaze i učenici osmog razreda koji su na času tehničkog i informatičkog obrazovanja osim svetlosti dobili i jedno strujno kolo.

 

Prolećni vašar dečijeg stvaralaštva

Prolećni vašar dečijeg stvaralaštva održao se 29.03.2018. u dvorištu naše škole. Učenici su posetiocima vašara prodavali svoje radove. Ovogodišnji vašar je bio i humanitarnog karaktera pa smo polovinu novca od prodaje namenili deci bez roditeljskog staranja.

Prolećna ravnodnevnica

Kako je najlakše objasniti prolećnu ravnodnevicu? 🤔 Možda pomoću globusa, baterijske lampe i priče o smeni dana i noći, kao i godišnjih doba. 🤨 Kroz istraživački zadatak učenika drugog razreda saznali smo nešto o ekvatoru i o hemisferi.

VESTI I DEŠAVANJA